Hanoi – Hoa Binh

72km
Yritin ostaa matkamittarin mutta yllättävästi ne maksaa täällä tuplasti prismaan nähden. Kilometrit katsotaan siis google mapsista. Toi matka meni kyllä heittämällä eli mielummin tekee jatkossa pidempää matkaa ja chillaa yhdessä kohteessa useamman yön. Nyt kesti iisiä ajoa 4 tuntia taukoineen ja pidemmällekin ois jaksanut mut ajatteli että ei ekana päivänä viitti tempoa.

image
Uskollinen ratsuni. Huomionarvoista lienee että vesipullot ja kypärä on TÄYSIN SATTUMALTA samaa värimaailmaa

Vähän jännäili lähteä liikkeelle suin päin Hanoin mopediparven sekaan. Nopeasti kuitenkin löysin liikenteen dynamiikan ja autojen ja skootterien seassa tuntui hämmentävän turvalliselta. Tuntui että kaikki huomaa mut eikä tarvii stressaa siitä että olisi jotenkin muiden tiellä. Lisäksi varsinkin maantiellä muut tien käyttäjät ohittaa huomattavan kaukaa. Mutta kyllä se vaatii kaupungissa aikamoista keskittymistä. En usko että kellään on varaa puhua puhelimeen tai näpyttää viestejä kesken ajon kun tilanteet saattaa muuttua hetkessä. Jos vertaa hämeentiehen niin kummallista kyllä mielummin polkisin täällä.

image
Paikallista paketointia

Kaupunki jatkui miltei 40 km erilaisin taajamoin. Oli melko pahat saasteet ja seuraavaan kaupunkiin mennessä pitää ostaa hengityssuoja jollaista lähes kaikki mopedistit täällä käyttävät. En uskaltanut kaupungissa laittaa vielä uusia lukkokenkiä koska en oo niin rutinoitunu niiden kanssa. Kengät ja shortsit vaihdoin puolivälissä jossa pidin pho-keitto tauon. Hyvät kengät tuli ostettua vaikka luulen että tuun kaipaamaan sandaaleja etelämmässä. Tänään oli täydellinen ajosää, pilvipoutaa ja ei tuulta. Tosin nenä punoittaa nytkin joten oli pakko ostaa täältä Hoa Binhistä aurinkorasvaa tulevia päiviä varten. Sitäkin joutui metsästämään aika lailla ja ainoa mitä löysin oli ”tiiliseinätahna” 81 kertoimella. Eipähän pala sitten.

image
40km jälkeen maisemat upeutui

Oli aikamoista hotellipuljausta. Yritin netistä paikan päällä etsiä hyvää mestaa ja löysin jonkun helkkarin hyvän tarjouksen. Otin sen salamana kun se oli viimeinen huone ja ”joku muu katsoo samaan aikaan tätä huonetta”. Googlasin maksun jälkeen hotellin ja se olikin näemmä Hanoissa. Thanks! 14 e well spent. Yritin soittaa hotelliin ja toivoa että palauttaisi ees osan rahoista. Löysin joen rannalta guest housen jonka respatäti ei puhunut sanaakaan englantia. Tai no kyllä se mun perässä toisteli tänkjuutänkjuu ja nauroi päälle. Sit avasin sähköpostin ja katoin että täällä onkin samanniminen hotelli kuin se Hanoin vastaava ja että olinkin bookannut oikean hotellin. Läksin sinne oikopäätä selvittämään asiaa ja totesin, että oisin mielummin siellä. Poljin takas guest houseen ja soitin toiseen hotelliin jotta he voisivat tulkata etten enää tarviikaan huonetta. Pienen neuvottelun jälkeen sain guesthousen rahat takaisin mutta toki jätin reilun tipin sekoilustani.

Mä oon varmaan ainoa länkkäri täällä parin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa. Tai siltä ainakin tuntuu kun saa aikamoista tuijotusta osakseen. Lapset huutelee jatkuvasti hello hello!

Kävin parturissa ja multa ei paljoo kyselty millaisen tukan haluaisin. Pesulle vaan ja tuoliin istumaan. Jokin default-malli siis oli kyseessä mutta itse hyvin tyytyväinen. Hinta pesuineen 3e.

Söin erikoisen ruoan.

image
Kuulemma hyönteisen toukkia. Proteiiniahan tarvitaan!

Kotimatkalla ajattelin käydä naapurikahvilassa hörppäämässä teen. Siellä olikin joku karaokeiltama ja mut tempaistiin heti paikallisten pöytään. Yksi kaveri osas englantia auttavasti ja saatiin keskusteluakin käyntiin. Kukin vuorollaan yritti painostaa mua laulamaan jotakin johon kohteliaasti kieltäydyin. Siellä ei ollut ees karaoke vihkosia tai näyttöjä vaan porukka veti ulkomuistista. Kenraali tarjos kaljaa ja kaikki halus ottaa mun kanssa kaverikuvan. Mahtavia ihmisiä, niin sydän auki.

image

image

Yksi kommentti artikkeliin ”Hanoi – Hoa Binh

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s