Hang Tram – Thanh Hoa

115 km
Aamulla pähkäilin lähdenkö varmaa reittiä kaupunkiin vai otanko maisemareitin. Pituutta niillä ois ollu saman verran mutta mua epäilytti mahdolliset nousut ja 20km mittainen epämääräisen oloinen tie takaisin varmalle tielle. Päätin että kun päivästä tulee jo muutenkin pitkä niin otan varman päälle. Tajusin kuitenkin, että maisemareitti olisi mennyt kanjonia pitkin alamäkeen eikä ylämäkeen. Lisäksi tuo epäilyttävä liityntätie oli päällystetty ja hyvässä kunnossa kun sen risteyksen kohdalle tulin. Harmi! Mutta eiköhän noits maisemia tuu vielä etelässä lisää.

image
Risteys. Oikealla hondakauppa, jossa oon pari kertaa käyny pumppaamassa kumit. Aina jaksaa ihmetellä mun pyörää.

Poljin aika verkkaista tahtia ja 20km jälkeen tie muuttui pienemmäksi ja maisemat mielenkiintoisiksi.

image
Metsäportti

Päätiet on siitä hassuja että niiden varrella on jatkuvasti kauppoja ja ravintoloita joten kaikki näyttää vähän samalta koko ajan.

image
Yhtäkkiä näkyi riisipeltojen keskellä asutussaareke jonka keskellä kirkko. Paikallinen pappa yritti väkisin viedä mua niille kylään mutta jouduin kohteliaasti kieltäytymään.

Pysähdyin muutamaan otteeseen ja olin hotellilla puoli viisi eli jotain 8h ajo taukoineen.

image
Löysin keskeltä eimitään kahvilan jossa oli saakelin hyvää kahvia. Omistaja väänsi mulle labrassaan mehevät mokat. Google translate-keskustelun avulla kertoi tekevänsä ite mink coffeeta. En oikein ymmärtänyt mitä se tarkoitti kunnes omistaja vei mut kahvilan takana olevaan vajaan.

image
Mink coffee muistutti mua siitä kun joskus kuulin kahvinpavujen kierrätettävän sivettikissan ruuansulatusjärjestelmän läpi. Kaverilla oli viitisen surullisen näköistä elukkaa häkeissä. Kahvi ei yhtäkkiä ollutkaan enää niin hyvää. Kopi Luwak, maailman kalleinta kahvia. Ei tod sen arvoista.

Otin vähän fiinimmän hotlan joulun kunniaksi. Pooli oli tässä tapauksessa avainsana. Henkilökunta naureskeli kun menin uimaan kun allas oli periaatteessa pois käytöstä talven ajan ja vesi niin kylmää (+20). Just hyvä.

image
Pooli. Värimääritys kunnossa.

Lähdin viettämään joulua kylille ja löysinkin joulufestarit. Täällä näemmä juhlitaan perinteistä kristillistä juhlaamme vähän erilaisella pieteetillä. Ilmeiseti partani takia kaikki halusi kuvaan mun kanssa. Mikäs siinä mutta parinkymmenen foton jälkeen rupesi jo ymmärtämään millaista rasitusta julkimot joutuu kokemaan rahvaan joukossa.

image

image

image

image

image

Jouluateriaksi tuli hiiligrillistä asiota ja Bia Ha Noi oli joulu-oluena. Ruuan yhteydessä otin Skypeyhteyden kotiin – hyvin toimii täällä datayhteys.

Olin nähnyt hotellissani vilaukselta ensimmäisen länkkärin kolmeen päivään. Astuessani paikallisen suosittelemaan beer houseen huomasin että samainen kaveri istuskeli itekseen siellä. Mikä sattuma miljoonakaupungissa! (en oo satavarma koosta) Australialainen kaveri oli asunut hotellissa jo puoli vuotta ja toimitti insinöörin virkaa jossain firmassa. Sanoi että on täällä muitakin valkoihoisia mutta kaikki lähti jouluksi kotiin. Otettiin muutama olunen ja kuunneltiin paikallista deejiitä korvat punaisina jonka jälkeen lähdin hotlalle. Muita valkonaamoja en oo sen koommin nähnyt.

image
Joulun rauhaa siskot ja veljet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s