Cay Xang – Ho Chi Minh City

87 km
Se on tehty. Pitkä ja uuvuttava mutta kuitenkin avartavan palkitseva matka on tullut päätökseensä. Laitan myöhemmin tarkempaa konkluusionia koko reissusta.

Viimeinen legi meni melko nopeasti. Aika lailla alamäkeä koko matka myötätuulessa. Tie muuttui tutuksi Highway 1:ksi jota poljin niin nopeasti kuin reisistä lähti. Loppukiri tai jotain.

image
Vikat kilsat. Saasteita vastaan hankkimani suojus joutui ekaa kertaa tositoimiin

Ruuhkat alkoi jo parikymmentä kilsaa ennen keskustaa. Skootteerien ennennäkemätön määrä pyyhälsi ohitseni mehiläisparvien lailla ja kaksi kaistaa oli tukossa pelkästään laivakontteja kuljettavista rekoista. Tavaraa liikkuu siis ilmeisen paljon ja tuli taas mietittyä että mihin sitä roinaa niin paljon tarviikaan.

image
Kieltoportti

Mua oli pitkään säikytelty Ho Chi Minhin liikenteestä mutta yllättävän sujuvasti se loppupeleissä meni. Ehkä olin kuitenkin oivaan aikaan liikkeellä sillä vasta kun olin päässyt hotellille ja lähdettyäni kaupungille jalkaisin ymmärsin ruuhkan määrän. Ajoneuvoja kulkee jatkuvana virtana eikä tyhjiä koloja ole missään. Kiireisimmät mopedikuskit käyttävät häpeilemättä jalkakäytävää etenemiseen.

image
Tämä näky pysäytti mut samantien - youtubessa pyörii timelapsevideo nerokkaasta sillanrakennuksesta ja tuossa se laite nyt oli. Kaupunkiin rakennetaan metroverkkoa. Parempi myöhään kuin milloinkaan.

Palkitsin reilun kuukauden mittaisen saavutukseni ranskalaisessa ravintolassa jossa nautin erinomaisen kolmen ruokalajin illallisen punaviineineen. Vihdoinkin kunnollinen vaihtoehto paikallisille mauille, jotka ei missään nimessä oo ankeita mutta pitkällä aikavälillä semisti puuduttavia.

image
Iso portti
image
Valmistuva portti
image
Ylämäkiportti
image
Meikä ja Saigon

Mulla oli salainen agenda siihen miksi oon jo viikkoa ennen kotiinpaluutani perillä: meikämanne lentää huomenna turistisaari Phu Quocille. Ajattelin maata biitsillä neljä päivää ja kattoa pääsenkö eroon rusketusrajoistani. Nähdään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s